Tre humoristiska kortsagor

Sagan om draken

Det var en gång en drake som rövade bort en prinsessa och spärrade in henne i sin grotta. Alla trodde att prinsen skulle rädda henne, men han var tvungen att jobba över och glömde bort alltsammans. Istället högg prinsessan av drakens svans och gjorde en handväska av den. Sedan började hon att blogga om drakmode och grottinredning och blev nästan rik och berömd. Hon förvandlade grottan till en bostadsrätt och gifte sig med en fotbollsspelare. De levde lyckliga med alla sina leksaker tills han rymde med barnflickan.

Sagan om musprinsessan

Det var en gång tre prinsar som begav sig ut i världen för att söka sig en prinsessa. De två äldsta fick en Porsche av kungen och åkte fast för fortkörning. Den yngste fick en cykel och cyklade vilse i skogen där han gifte sig med en mus. Tur för honom att musen var en förtrollad prinsessa. Som bröllopsgåva skickade hans bröder en musfälla från fängelset. Drottningen rymde med dammstädaren. Kungen gifte om sig med den elaka styvmodern. Prinsen och prinsessan grundade en ostfabrik och levde lyckliga i alla sina dagar.

Raggarbruden på domkraften

Det var en gång en raggarkung som ville gifta sig med en riktig raggarbrud. Han sökte henne i baksäten, under underreden och bakom smörjgropar, men ingenstädes stod hon att finnas. Så en blöt och högljudd besiktning hoppade hon äntligen upp på billyften och rockade fett. Men raggarkungen ville vara säker, så innan hon lade sig att sova i hans garage gömde han en återställare under domkraften, och när hon vaknade på morgonen utan att baksmälla tände han på alla cylindrar.

Det här inlägget postades i Alla sagor, Sagor 2008 och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>