Tänk att min lilla dotter får en egen konsert med nyskriven musik…

Jag minns för fyra år sedan, då min lilla prinsessa Maja var helt nyfödd och jag höll i min famn, då kunde jag inte fatta att jag hade en sån underbar liten dotter, ett sånt magiskt barn. Och hur kunde hon vara min.

Jag kände mig verkligen som ett stort fult troll som fångat ett barn som fallit ner ur ett träd. Så när jag stod där vid fönstret hemma i vardagsrummet och vaggade mitt barn som såg på mig med sina stora, mörka ögon, så berättade jag sagan om Trollet och prinsessan.

Och nu på torsdag ska jag och trollmor och lilla prinsessan Maja gå på en konsert arrangerad av Smålands musik och teater och lyssna på en konsert med nyskriven musik som handlar om min saga. Det r barn i en musikskola som gjort musiken, och de kommer att ha ett bildspel med egna bilder i bakgrunden. Sagan är uppdelad i olika delar, och varje del inleds med uppläsning från sagan.

Hela konserten kommer dessutom att spelas in så jag kan lägga ut den på hemsidan sedan. Det här läser jag ur programmet:

Vi är klass 5A från Trälleborgsskolan. I klassen är vi 26 elever, 16 pojkar och 10 flickor. Vi har fått äran att hjälpa till att komponera musiken och rita bilder till första delen i sagan ”Trollet och prinsessan”. Första delen som heter ”Det regnar barn” handlar om en kung och hans lilla prinsessa Maja. En dag är kungen ute och rider då han av misstag tappar korgen som lilla Maja ligger i. Korgen med prinsessan faller i famnen på ett troll. Som tur är, är detta ett snällt troll och Maja får växa upp hos honom i skogen. Det har varit jätteroligt att få testa och höra de olika instrumenten samt att rita bilder till de olika scenerna i berättelsen
om ”Trollet och prinsessan”.

Maja är fyra år nu och är verkligen en prinsessa och hon gillar sagor och filmer med prinsessor och vill ha prinsessakläder på sig. När jag läste citatet ovanför så blev jag helt plötsligt väldigt stolt över att kunna ta med henne på en konsert som handlar om henne! Hon finns till och med avbildad som prinsessa på affischen…

Det är väl inte så illa gjort av en gammal trollefar?

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tänk att min lilla dotter får en egen konsert med nyskriven musik…

 1. Fd Trollet skriver:

  Nej, jag tycker det är alldeles fantastiskt gjort av en gammal trollefar. Längesedan jag kollade in, men det var ett tag sedan du bloggade också ser jag :)

  Hoppas ni har det bra allihop och att ni ser många, vad hette de, de där fina sakerna som fanns gömda runtomkring oss? Jag har glömt namnet på dem men fina var de.

 2. Christer Barregren skriver:

  Tack för den fina kommentaren. Jag slutade faktiskt att blogga efter att bloggen blivit hackad. De där små som finns runt omkring oss heter Bumsofanter, och de kan hälsa på dem på min Flickr: http://www.flickr.com/photos/akajos/sets/72157620660938479/

  Kram!
  Christer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>