Den förnäma regndroppen från Schweiz

Regndroppen

Det var en gång en liten regndroppe som sakta föll genom luften. Det var en mycket förnäm regndroppe, det här. Hon kom från en fin sjö i Schweiz som hade uppfostrat många förnäma regndroppar och hon ville inte landa var som helst.

Med en rysning kom hon ihåg när hon föll i pälsen på en hund! Hade det varit en renrasig hund hade det gått an, men en vanlig gårdshund? Nä, det är inget värdigt liv för en förnäm regndroppe från Schweiz, inte.

För att inte tala om då hon föll i en lerpöl. Det hade tagit henne veckor att bli ren igen. Fy!

Tacka vet hon den gången då hon föll i tekoppen hos damen i det gula huset. Då hade hon kommit i precis rätt tid och gjort teet alldeles lagom varmt. Sådant vet en regndroppe från Schweiz att uppskatta.

Men vart är hon på väg nu? Hon ser att det sitter någon där nere. En riktig slashas som sitter i sin trädgård och skriver…

Aha, en författare! Där vill hon då rakt inte landa. Men hon verkar vara på väg rakt mot hans huvud.

Vad göra? Om hon sträcker på sig kanske hon kan styra undan? Så hon sträääcker på sig… Åhej, där far hon förbi hans huvud och landar rakt i hans skrivbok. Bläcket rinner ut och hon blir alldels svart i synen!

Snabbt, snabbt rinner hon över bokens kant och gömmer sig darrande och spottande i gräset. Det här var det värsta hon varit med om!

Men den som satt i trädgården och skrev, det var jag. Det var så jag kom på idén att skriva den här berättelsen om hennes liv. Och värre saker kan ju en förnäm regndroppe från Schweiz råka ut för.

Eller hur?


Illustration gjort för Bums.nu av Cathrin Hesselstrand.


This fairy tale in English: Lady Raindrop.

Det här inlägget postades i Alla sagor, Sagor 1994-2004 och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Den förnäma regndroppen från Schweiz

  1. Betty skriver:

    Fantasifullt och underhållande! Fick mig att skratta :)

    )O( Mvh Betty

  2. admin skriver:

    Och du fick mig att le :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>