En prins man minns

Det var en gång för länge sedan, medan jag var ung, en kung och en drottning som levde i landet Ingenting. De älskade alla dessa vackra ting som finns men ingenting mer än sin vackre prins.

prince De hade dille på att skämma bort sin lille kille som hette Krille. Fick han inte allt han ville, så blev det kris för deras gullegris.

En dag kom en häxa som ville lära dem en läxa. ”Det enda hjärta som prinsen kan vinna finns hos den fulaste prinsessa som står att finna!” sa hon och skrattade rått då de inte fattade nåt.

”Det är trolldom i denna spådom och därav kan vi draga lärdom!” sade kungen som ville skydda ungen. Helt utan sans drog han sin lans och spärrade in alla prinsessor som fanns i ett torn någonstans.

Prinsen kände sorg i sin borg när han såg en tiggarflicka på ett torg, ty ingen flicka vågade blicka eller nicka åt hans håll, där han satt och lekte med en boll, ty kungen hade koll och hovet läckte som ett såll. Skulle de se någon le åt prinsen genom linsen på hans spegelglas så skulle drömmen i kras. In i tornet med dem bara – där fick de vara!

Men flickan hette Sara och hade en snara gjord på en vidja runt sin midja. Hon var beredd och blev inte rädd då vakten enligt pakten tog henne om nacken och slängde henne i backen.

Prinsen såg vad som hände och kände hur det tände en vrede i hans hjärta att se denna smärta mö få spö av en gorilla som gjorde henne illa. princess

”Denna vakt får ta sig i akt ty det står i min makt att starta en slakt!” lär han ha sagt sedan han lagt ifrån sig bollen och skrek åt stollen: ”Sluta genast i detta nu! Denna kvinna ska bli min fru!”

Det var med häpnad som en väpnad armé på sne ställdes upp i raka led och fick besked att starta en marsch mot denna fars. De skulle släppa alla prinsessor fria, och för detta fick de en tia.

Kungen blev tvungen att gömma sig i dungen. Drottningen fick smaka på rottingen. Prinsen gifte sig med sin tiggare och blev genast piggare. Sedan hände inget mera under denna era.

Det här inlägget postades i Alla sagor, Sagor 2010 och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till En prins man minns

 1. Malin skriver:

  Vilken mysig saga christer, 8/10 poäng!!

 2. Hanna skriver:

  Jag älskar sagor och jag älskar rim, behöver jag säga att jag blev glad när jag råkade hamna här! Ivriga glada rop och applåder från mig!

 3. Christer Barregren skriver:

  Malin: Du måste ha skrivit fel. 10/10 menar du väl?
  Hanna: Vad kul att du tycker om den :-) Ja, det är något visst med rim.

 4. Sara skriver:

  Här har vi en saga som får en att bli varm om hjärtat. :)

 5. Christer Barregren skriver:

  Vad kul :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>