Udda och blandat

Här hittar du de udda, de ovanliga, de unika, de som inte passar in någon annanstans, och just därför är extra spännande och värda alla kärlek och uppmärksamhet de kan få.


Brödernas bok

Mitt lilla projekt att skriva en bok till mina brorsöner i julklapp.

Brödernas bok >>


Den grekiska mytologins förhistoria

När man läser den grekiska mytologin så är det sällan man får veta så mycket om det som hände före Zeus och de andra började härja. Ibland hör man nåt om Titaner, kanske Kronos dyker upp, men sällan så mycket mer. Därför tänkte jag ta reda på vad som hände i den förhistoriska grekiska mytologin, en gång för alla!

Läs Den grekiska mytologins förhistoria >>


Fyra humoristiska kortsagor

Det var en gång en prins som ville gifta sig med en prinsessa, men hon sade nej, och sedan levde de lyckliga i alla sina dagar.

Fyra humoristiska kortsagor >>


Herr och fru mus

Stackars herr Mus. Han är sjuk. Tur att han har en gumma som tar hand om honom. Hon ger honom vatten när han är törstig och matar honom med sked när han är hungrig. Och när han ska sova smeker hon honom på morrhåren, ty det tycker han om. Eller så sjunger hon en vaggvisa för honom eller läser en saga. Och då somnar han så skönt.

Herr och fru mus >>


Sagan om Bembo

En namnlös ande drev omkring i skyn. Utan namn och utan en familj som älskar dig är du kanske fri att resa över hela världen, men ingen kan se dig, och ingenstans finner du vila. Anden utan namn saknade det. Han hade letat länge efter plats att vila på. Han spanade och lyssnade och försökte hitta en familj.

Sagan om Bembo >>


Trollknytet

Lilla trollknytet låg hopkurad i sin håla och frös. Våren var på väg, det kände hon, för på dagen smalt snön och rann ner i hennes håla. Men på natten kom kylan och vattnet frös till is. Hon hade haft ved att elda med, men nu var veden slut. Hon hade haft bröd och nötter att äta, men nu var allt slut.

Trollknytet >>


Två hundar

Två hundar vandrade landsvägen fram. Det var inga märkvärdiga hundar, två byrackor bara. Den ene var stor och stark och inte rädd för någonting. Han brukade utföra konster på gator och torg. Han kunde gå på bakbenen och joddla samtidigt. Och det är inte många som kan! Dessutom kunde han rulla runt och spela död fast han viftade på svansen. Han brukade göra stor succé. Som belöning fick han alltid något gott att äta, och de redde sig riktigt bra.

Två hundar >>