Kortsagor

Snabba, roliga, korta sagor. Varken mer eller mindre. Kan det bli bättre?


Det var en gång en liten regndroppe som sakta föll genom luften. Det var en mycket förnäm regndroppe, det här. Hon kom från en fin sjö i Schweiz som hade uppfostrat många förnäma regndroppar och hon ville inte landa var som helst.

Den förnäma regndroppen från Schweiz

Det var en gång en liten regndroppe som sakta föll genom luften. Det var en mycket förnäm regndroppe, det här. Hon kom från en fin sjö i Schweiz som hade uppfostrat många förnäma regndroppar och hon ville inte landa var som helst.

Den förnäma regndroppen från Schweiz >>


Fyra humoristiska kortsagor

Det var en gång en prins som ville gifta sig med en prinsessa, men hon sade nej, och sedan levde de lyckliga i alla sina dagar.

Fyra humoristiska kortsagor >>


Kungens slott

Det var en gång en kung som bodde ensam i ett stort slott. Alla var avundsjuka på kungen som hade ett så stort slott. Och för varje dag som gick blev slottet allt större eftersom kungen hela tiden byggde ut och byggde till.

Kungens slott >>


Sagan om Bembo

En namnlös ande drev omkring i skyn. Utan namn och utan en familj som älskar dig är du kanske fri att resa över hela världen, men ingen kan se dig, och ingenstans finner du vila. Anden utan namn saknade det. Han hade letat länge efter plats att vila på. Han spanade och lyssnade och försökte hitta en familj.

Sagan om Bembo >>


Sagan om stenen

Jag har vingar men kan inte flyga. Jag har ben men kan inte gå. Jag sveps med av strömmen, rullar, rullar runt, runt; skaver, glider mot andra som mig. Inget kan jag bestämma, bara följa med. Jag är kommen från havet och ska en gång vända åter.

Sagan om stenen >>


Sagan om vågen

Atlantens vågor är som jättelika monster! Dom stångas och slåss och ryter åt varann. Dom stegrar sig likt vilda hästar och kastar sig handlöst i vattnet. Dom rusar på kapp över havet och tävlar om vem som är störst och starkast. Mitt i detta kaos av ursinniga muskelvågor levde en liten snäll våg som blev knuffad hit och dit. Honom gillade havets måsar att sitta på och tala om ditten och datten, så som måsar gör.

Sagan om vågen >>


Trollknytet

Lilla trollknytet låg hopkurad i sin håla och frös. Våren var på väg, det kände hon, för på dagen smalt snön och rann ner i hennes håla. Men på natten kom kylan och vattnet frös till is. Hon hade haft ved att elda med, men nu var veden slut. Hon hade haft bröd och nötter att äta, men nu var allt slut.

Trollknytet >>


Åskmolnet

Det var en gång ett åskmoln som var större och starkare än alla andra moln på himlen. Han slog sig för bröstet och fnyste och mullrade och kastade blixtar på alla som vågade komma nära.

Åskmolnet >>