Anti-hjälten segrar

Finns det något bättre än när anti-hjälten, the underdog, reser sig upp och visar alla belackare att de hade fel om honom, att den underlig, veka, uträknade pajasen hade mer att komma med än alla de andra tillsammans? Jag tycker inte det. Om du tycker som mig har du mycket att se fram emot här.


Bullbagarens äventyr

En gång för länge sedan bodde här en bullbagare som hade en ugn vid foten av Smedens berg. Han höll sig för sig själv där borta, ty annars skulle han aldrig få vara i fred och inget vettigt skulle bli gjort. Doften av hans bullar var så ljuvlig att du glömde allt och släppte allt och inte gav dig förrän du ätit minst en och helst fem varma bullar med smör.

Bullbagarens äventyr >>


De förnäma prinsarna

En dag tyckte kungen att hans dotter skulle gifta sig. Han skickade bud till både när och fjärran och alla ställen där emellan. ”Min dotter ska gifta sig med den förnämaste friaren som går att uppringa. Till honom skänker jag inte bara min dotter utan också halva kungariket.” / Kungen!

De förnäma prinsarna >>


Junker smedslärling

“Längs paradgatan fram kom han ridande så präktig, så grann på sin vita häst. Solen sken på hans blänkande rustning; håret fladdrade för vinden. Minen var stolt och hållningen ädel. Och så präktigt belåten han var – så medveten om sin styrka, sin charm och sin skönhet. Alla på gatan stannade upp och vände sig om. ‘Han är nog en friare till prinsessan’, viskade de sinsemellan. ‘Ska han klara proven tro? Nog ser han stark och dugligt ut, men proven är hårda så hårda; många är de som har fått vända hem …’ “.

Junker smedslärling >>


Sagan om biet

Det var en gång ett räddhågat litet bi som bodde i en bikupa tillsammans med hundra andra bin. Han var så rädd och ängslig av sig att han inte ens vågade gå ut.

Sagan om biet >>